TRDizin:
Evaluation of the Possilities for Cellulose Derivatives in Food Products

dc.contributor.authorEkrem DURMAZ
dc.contributor.authorSaim ATES
dc.contributor.authorAhmed M A HAMAD
dc.date.accessioned2023-04-14T23:16:01Z
dc.date.available2023-04-14T23:16:01Z
dc.date.issued2016-11-01
dc.description.abstractBu çalışmada gıda ürünlerinde selüloz türevlerinin değerlendirilme olanakları incelenmiştir. Odun çok önemli bir doğal kaynaktır. Ayrıca dünyadaki yenilenebilir kaynaklardan birini teşkil etmektedir ve selüloz, selülozik olmayan polisakkaritler (hemiselüloz ve pektin) ve lignin gibi yapısal bileşenlerin bulunduğu heterojen doğal bir malzemedir. Selüloz, suyla birleştiği zaman özgün fiziksel ve kimyasal özelliklerinden dolayı uygun bir gıda katkı maddesi olmaktadır. Selüloz ve fiziksel ve kimyasal türevleri gıda imalatında uzun yıllardır kullanılmaktadır. Fiziksel olarak modifiye edilmiş selüloz, düşük kalorili yiyecekler, alkollü içeceklerde tatlandırıcı yada yapay tatlandırıcılar gibi toptan gıda özelliklerinin arzulandığı pek çok üründe kullanışlı olmaktadır. Selüloz hem yoğunlaştırma hem de emülsiyon reaksiyonlarına katılmaktadır. Gıdalardaki selüloz türevleri reolojik özelliklerin düzenlenmesinde, emülsiyonlaştırma, köpük stabilizasyonu, buz kristallerinin modifikasyonu ve su bağlama kapasitesinde kullanılmaktadır
dc.identifier.citationDurmaz, E., Ateş, S., Hamad, A. (2016). Evaluation of the Possilities for Cellulose Derivatives in Food Products. Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 16(2), 383-400
dc.identifier.doi
dc.identifier.eissn1309-4181
dc.identifier.endpage400
dc.identifier.issn
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage383
dc.identifier.trdizin212190
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/212190/evaluation-of-the-possilities-for-cellulose-derivatives-in-food-products
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/8181
dc.identifier.volume16
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofKastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleEvaluation of the Possilities for Cellulose Derivatives in Food Products
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typeTrdizin
local.indexed.atTrDizin

Files