TRDizin:
Evaluation of the Possilities for Cellulose Derivatives in Food Products

Placeholder

Organizational Units

Program

KU Authors

KU-Authors

Co-Authors

Advisor

Language

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Bu çalışmada gıda ürünlerinde selüloz türevlerinin değerlendirilme olanakları incelenmiştir. Odun çok önemli bir doğal kaynaktır. Ayrıca dünyadaki yenilenebilir kaynaklardan birini teşkil etmektedir ve selüloz, selülozik olmayan polisakkaritler (hemiselüloz ve pektin) ve lignin gibi yapısal bileşenlerin bulunduğu heterojen doğal bir malzemedir. Selüloz, suyla birleştiği zaman özgün fiziksel ve kimyasal özelliklerinden dolayı uygun bir gıda katkı maddesi olmaktadır. Selüloz ve fiziksel ve kimyasal türevleri gıda imalatında uzun yıllardır kullanılmaktadır. Fiziksel olarak modifiye edilmiş selüloz, düşük kalorili yiyecekler, alkollü içeceklerde tatlandırıcı yada yapay tatlandırıcılar gibi toptan gıda özelliklerinin arzulandığı pek çok üründe kullanışlı olmaktadır. Selüloz hem yoğunlaştırma hem de emülsiyon reaksiyonlarına katılmaktadır. Gıdalardaki selüloz türevleri reolojik özelliklerin düzenlenmesinde, emülsiyonlaştırma, köpük stabilizasyonu, buz kristallerinin modifikasyonu ve su bağlama kapasitesinde kullanılmaktadır

Description

Source:

Publisher:

Keywords:

Keywords

Citation

Durmaz, E., Ateş, S., Hamad, A. (2016). Evaluation of the Possilities for Cellulose Derivatives in Food Products. Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 16(2), 383-400

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

0

Views

0

Downloads


Sustainable Development Goals