TRDizin:
Some physical and nutritional properties of hulled wheat

dc.contributor.authorGüran H ÜNAL
dc.date.accessioned2023-04-15T00:25:22Z
dc.date.available2023-04-15T00:25:22Z
dc.date.issued2009-03-01
dc.description.abstractTasıma, temizleme, depolama ve ögütme makinalarının tasarımı için malzemenin fiziksel özelliklerinin bilinmesi gerekir. Bu amaçla, bu çalısmada siyez ve gernigin fiziksel özellikleri arastırılmıstır. Siyezin kavuzlu hali için uzunluk, genislik, kalınlık, esdeger çap, küresellik, yüzey alanı, sekil oranı, hacim, yıgın yogunlugu, gerçek yogunluk, gözeneklilik, bin dane agırlıgı, yıgılma açısı ve kritik hız sırasıyla 10.88 mm, 3.33 mm, 2.15 mm, 4.34 mm, % 0.39, 52.22 mm2, 23.47 mm3, 0.31, 410.64 kg/m3, 1034.00 kg/m3, % 60.28, 37.78 g, 22.01°, 4.81 m/s olarak tespit edilmistir. Gernik için aynı degerler, 12.36 mm, 4.97 mm, 2.72 mm, 5.67 mm, % 0.45, 83.91 mm2, 51.85 mm3, 0.40, 476.79 kg/m3, 1003.35 kg/m3, % 52.48, 78.82 g, 23.02°, 5.30 m/s bulunmustur. lgili degerler sırasıyla, siyezin özü için 6.77 mm, 2.87 mm, 1.88 mm, 3.37 mm, % 0.49, 29.86 mm2, 11.66 mm3, 0.43, 793.02 kg/m3, 1239.25 kg/m3, % 36.00, 30.82 g, 22.31°, 5.61 m/s, gernigin danesi için ise 7.61 mm, 2.64 mm, 2.31 mm, 3.59 mm, % 0.47, 35.28 mm2, 14.65 mm3, 0.35, 725.00 kg/m3, 1248.33 kg/m3, % 41.92, 37.08 g, 24.02°, 5.96 m/s olarak saptanmıstır. Ayrıca kavuzsuz bugdaylara göre farklılıklar irdelenmistir. Kavuzlu bugday danelerinin kavuzsuz bugdaylara göre daha küçük fakat daha yogun oldugu tespit edilmistir.
dc.identifier.citationÜnal, G. (2009). Some physical and nutritional properties of hulled wheat. Tarım Bilimleri Dergisi, 15(1), 58-64
dc.identifier.doi
dc.identifier.eissn2148-9297
dc.identifier.endpage64
dc.identifier.issn1300-7580
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage58
dc.identifier.trdizin92165
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/92165/some-physical-and-nutritional-properties-of-hulled-wheat
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/8594
dc.identifier.volume15
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofTarım Bilimleri Dergisi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleSome physical and nutritional properties of hulled wheat
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typeTrdizin
local.indexed.atTrDizin

Files