TRDizin:
Magnetik alan uygulamalarının doğu kayını (Fagus orientalis Lipsky.) tohumunun kimyasal içeriğine etkisi

No Thumbnail Available

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Type

RESEARCH

Access

info:eu-repo/semantics/openAccess

Publication Status

Metrikler

Search on Google Scholar

Total Views

0

Total Downloads

0

Abstract

Önceki çalışmalar magnetik alanın, bazı tarımsal ürün tohumlarının çimlenme sürecini etkileyebildiğini ve bazı tohum karakterleri üzerine etkileri olduğunu göstermiştir. Bu sebeple bu çalışmada; magnetik alan uygulamalarının doğu kayını tohumları üzerine etkileri araştırılmıştır. Katlama ön işlemine tabi tutulmayan tohumlar; farklı sürelerde (20, 60, 120 dakika) ve 200 ile 400 mT yoğunluktaki magnetik alan uygulamasına maruz bırakılmıştır. Magnetik alan uygulamasına maruz bırakılan tohumlarda; toplam protein, glukoz, fruktoz, sukroz, nişasta içeriği ve ?-amilaz akitivite seviyesi analiz edilmiştir. Magnetik alan uygulamaları, toplam protein, ?-amilaz akitivite seviyesi, glukoz, fruktoz, sukroz ve nişasta içeriğini önemli ölçüde etkilemiştir. Magnetik alan uygulaması, tohumdaki çözünebilir protein içeriği ve ?-amilaz akitivite seviyesini negatif etkilemiştir. 200 mT yoğunluk ve 20 dakika süreli magnetik alan uygulaması hariç, diğer magnetik alan işlemlerinde çözünebilir nişasta içeriği artmıştır

Date

2016-04-01

Publisher

Description

Keywords

Citation

Turfan, N., Ayan, S., Hançerli̇oğullari, A., Hasdemi̇r, B., Yer, E. (2016). Magnetik alan uygulamalarının doğu kayını (Fagus orientalis Lipsky.) tohumunun kimyasal içeriğine etkisi. Biological Diversity and Conservation, 9(2 (S1)), 75-83