TRDizin:
Kastamonu Yemek Kültürünün UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterleri Kapsamında İncelenmesi

dc.contributor.authorÇetin AKKUŞ
dc.contributor.authorSelda YORDAM
dc.date.accessioned2023-04-14T21:44:19Z
dc.date.available2023-04-14T21:44:19Z
dc.date.issued2020-12-01
dc.description.abstractUNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında dünya çapında 36 gastronomi şehribulunmaktadır. Gastronomi şehri unvanı, yerel ekonominin gelişmesi, tanıtımfaaliyetlerinin artması ve marka imajının yükselmesi gibi şehirler için önemli katkılarsunmaktadır. Bu çalışmanın amacı, Kastamonu’nun zengin mutfak kültürünüUNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı gastronomi alanında belirlenen kriterlere göreincelemektir. Araştırma kapsamında, ikincil veri kaynaklarından yararlanılmış ve bazıkriterler için yerinde incelemeler yapılmıştır. Elde edilen bulgulardan, Kastamonu’nunyemek çeşitliliği bakımından güçlü olduğu, restoranlarında yöresel yemeklere yer verildiği,pazarlarda yöresel ürün tezgâhlarının bulunduğu, çeşitli yöresel ürün ve gastronomifestivalinin düzenlendiği, eğitim kurumlarında bu alana yönelik derslerin bulunduğu tespitedilmiştir. Ancak, sürdürülebilir yerel ürünlerin tanıtımı açısından yetersiz kaldığı daçalışmanın bir diğer sonucudur.
dc.identifier.citationAkkuş, Ç., Yordam, S. (2020). Kastamonu Yemek Kültürünün UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterleri Kapsamında İncelenmesi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(2), 915-936
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2020.587
dc.identifier.eissn2147-8775
dc.identifier.endpage936
dc.identifier.issn
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage915
dc.identifier.trdizin367582
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/367582/kastamonu-yemek-kulturunun-unesco-yaratici-sehirler-agi-kriterleri-kapsaminda-incelenmesi
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/7237
dc.identifier.volume8
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studies
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleKastamonu Yemek Kültürünün UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterleri Kapsamında İncelenmesi
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typeTrdizin
local.indexed.atTrDizin
relation.isPublicationOfTrdizin84ab360c-8a6c-4289-acd9-1b8ae57708d5
relation.isPublicationOfTrdizin.latestForDiscovery84ab360c-8a6c-4289-acd9-1b8ae57708d5

Files