TRDizin: Kastamonu Yemek Kültürünün UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterleri Kapsamında İncelenmesi
Program
KU Authors
KU-Authors
Co-Authors
Authors
Advisor
Date
Language
Type
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında dünya çapında 36 gastronomi şehribulunmaktadır. Gastronomi şehri unvanı, yerel ekonominin gelişmesi, tanıtımfaaliyetlerinin artması ve marka imajının yükselmesi gibi şehirler için önemli katkılarsunmaktadır. Bu çalışmanın amacı, Kastamonu’nun zengin mutfak kültürünüUNESCO’nun Yaratıcı Şehirler Ağı gastronomi alanında belirlenen kriterlere göreincelemektir. Araştırma kapsamında, ikincil veri kaynaklarından yararlanılmış ve bazıkriterler için yerinde incelemeler yapılmıştır. Elde edilen bulgulardan, Kastamonu’nunyemek çeşitliliği bakımından güçlü olduğu, restoranlarında yöresel yemeklere yer verildiği,pazarlarda yöresel ürün tezgâhlarının bulunduğu, çeşitli yöresel ürün ve gastronomifestivalinin düzenlendiği, eğitim kurumlarında bu alana yönelik derslerin bulunduğu tespitedilmiştir. Ancak, sürdürülebilir yerel ürünlerin tanıtımı açısından yetersiz kaldığı daçalışmanın bir diğer sonucudur.
Description
Source:
Publisher:
Keywords:
Keywords
Citation
Akkuş, Ç., Yordam, S. (2020). Kastamonu Yemek Kültürünün UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Kriterleri Kapsamında İncelenmesi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(2), 915-936
