TRDizin:
Yemek Kültürünün Sürdürülebilirliğini Kadınların Demografik Özellikleri Etkiliyor Mu?

dc.contributor.authorÇetin AKKUŞ
dc.date.accessioned2023-04-14T22:16:47Z
dc.date.available2023-04-14T22:16:47Z
dc.date.issued2019-03-01
dc.description.abstractYemek kültürünün gelişmesine etki eden en önemli faktörler yaşanılan çağ, coğrafi bölge,kullanılan malzemeler vb. olsa da bu yemeklerin tarih boyunca devamlılığını sağlayan enönemli etken kadın olmuştur. Kadının aile hayatındaki yeri, daha çok ev içi işler ileözdeşleşmiş ve yemek kültürünün toplumun en küçük yapı taşında korunmasını sağlayankadın olmuştur. Ancak günümüz dünyasında kadının ev içindeki rolü devam etmesinerağmen, gelenek haline gelmiş yemeklerin unutularak azaldığı gözlenmektedir. Kadınınçalışma hayatına atılmasıyla ilişkili olduğu düşünülen bu durumun farklı demografiközellikler ile de bağlantılı olabileceği öngörülmektedir. Bu araştırmada, Kastamonulukadınların zorluk derecelerine göre sınıflandırılmış yöresel yemekleri ne ölçüde duyduğu,bildiği ve yaptığı tespit edilmeye çalışılmıştır. Bununla birlikte kadınların bildiği ya dayaptığı yöresel yemeklerin zorluk dereceleri ile demografik özellikleri arasında anlamlıfarklılıklar olup olmadığını belirlemek amaçlanmıştır. Araştırma sonucunda, kadınlarınyemek yapma devamlılıklarında yemeklerin zorluk seviyelerinin etkili olmadığı tespitedilmiş ve kadınların demografik özellikleri ile yöresel yemekleri yapma durumları arasındaanlamlı farklılıklar tespit edilmiştir.
dc.identifier.citationAkkuş, Ç. (2019). Yemek Kültürünün Sürdürülebilirliğini Kadınların Demografik Özellikleri Etkiliyor Mu?. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7(2), 731-750
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2019.389
dc.identifier.eissn2147-8775
dc.identifier.endpage750
dc.identifier.issn
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage731
dc.identifier.trdizin343339
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/343339/yemek-kulturunun-surdurulebilirligini-kadinlarin-demografik-ozellikleri-etkiliyor-mu
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/7459
dc.identifier.volume7
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studies
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleYemek Kültürünün Sürdürülebilirliğini Kadınların Demografik Özellikleri Etkiliyor Mu?
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typeTrdizin
local.indexed.atTrDizin
relation.isPublicationOfTrdizin32286c37-e39b-4e57-a215-5f6c8ebb01fe
relation.isPublicationOfTrdizin.latestForDiscovery32286c37-e39b-4e57-a215-5f6c8ebb01fe

Files