TRDizin:
Tortella tortulosa (Hedw.) Limpr. özütlerinin antimikrobiyal aktivitesi

dc.contributor.authorCumhur ÇÖKMÜŞ
dc.contributor.authorErgin Murat ALTUNER
dc.contributor.authorBarbaros ÇETİN
dc.date.accessioned2023-04-15T00:23:33Z
dc.date.available2023-04-15T00:23:33Z
dc.date.issued2010-11-01
dc.description.abstractBu çalışmada, Tortella tortulosa (Hedw.) Limpr. özütlerinin antimikrobiyal etkisinin gözlenmesi amaçlanmaktadır. Çalışmada sekiz farklı çözücü (kloroform, benzen, dietil eter, etil alkol, metil alkol, etil asetat, $sdH _2O$ ve 0.5M Tris-HCl tamponu (pH: 8.0)) kullanılarak özütler elde edilmiş ve bunların in vitro antimikrobiyal etkileri disk difüzyon testi kullanılarak denenmiştir. Disk difüzyon testi ile elde edilen sonuçlar; minimum inhibisyon konsantrasyonu, minimum bakterisidal konsantrasyonu ve minimum fungisidal konsantrasyonu testleri ile desteklenmiştir. Çalışmada ayrıca sekiz adet referans antibiyotik pozitif kontrol olarak kullanılmıştır. Sonuç olarak, elde edilen özütlerin Staphylococcus aureus ATCC 25923, Candida albicans ATCC 95071, Shigella flexneri (klinik izole) ve Trichophyton rubrum (klinik izole) suşlarına karşı etkili olduğu gözlenmiştir.
dc.identifier.citationÇökmüş, C., Altuner, E., Çeti̇n, B. (2010). Tortella tortulosa (Hedw.) Limpr. özütlerinin antimikrobiyal aktivitesi. Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi, 10(2), 111-116
dc.identifier.doi
dc.identifier.eissn1309-4181
dc.identifier.endpage116
dc.identifier.issn
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage111
dc.identifier.trdizin109507
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/109507/tortella-tortulosa-hedw-limpr-ozutlerinin-antimikrobiyal-aktivitesi
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/8570
dc.identifier.volume10
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofKastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleTortella tortulosa (Hedw.) Limpr. özütlerinin antimikrobiyal aktivitesi
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typeTrdizin

Files