TRDizin:
Siyez Buğdayının Sağlık Üzerine Etkileri

dc.contributor.authorFunda IŞIK
dc.contributor.authorAlev KESER
dc.date.accessioned2023-04-14T21:41:48Z
dc.date.available2023-04-14T21:41:48Z
dc.date.issued2020-12-01
dc.description.abstractTarihi geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan buğday,insanların temel besin kaynaklarından biridir. Besin vebeslenme ile ilişkili sağlık sorunlarının görülmesıklığındaki belirgin artış nedeni ile, ilkel buğdaytürlerinin besin ögesi içeriği ve sağlık üzerine etkilerimerak konusu olmuştur. Siyez buğdayı yüksekprotein, doymamış yağ asitleri, fruktan veantioksidan içeriği ile besin değeri yüksek ilkelbuğdaylardan biridir. Siyez buğdayının kan glukozdüzeyi, iştah, kardiyovasküler hastalıklar ve çölyakhastalığı üzerine etkileri çeşitli çalışmalardagösterilmiştir. Bu derleme makalesinde, siyezbuğdayının sağlık üzerine etkilerine yönelik yapılançalışmaların sonuçlarının tartışılması amaçlanmıştır.
dc.identifier.citationIşik, F., Keser, A. (2020). Siyez Buğdayının Sağlık Üzerine Etkileri. STED/Sürekli Tıp Eğitimi Dergisi, 29(4), 298-303
dc.identifier.doi10.17942/sted.744105
dc.identifier.eissn2148-5348
dc.identifier.endpage303
dc.identifier.issn1300-0853
dc.identifier.issue4
dc.identifier.startpage298
dc.identifier.trdizin380278
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/380278/siyez-bugdayinin-saglik-uzerine-etkileri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/7195
dc.identifier.volume29
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofSTED/Sürekli Tıp Eğitimi Dergisi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleSiyez Buğdayının Sağlık Üzerine Etkileri
dc.typeCOMPILATION
dspace.entity.typeTrdizin
local.indexed.atTrDizin
relation.isPublicationOfTrdizin8ac14c2b-ec8f-4fa7-a976-9654ba962fca
relation.isPublicationOfTrdizin.latestForDiscovery8ac14c2b-ec8f-4fa7-a976-9654ba962fca

Files