TRDizin:
Gastronomi Turizmi Bağlamında Turistlerin Yöresel Yiyecek Satın Alma Davranışı: Hatay Örneği

dc.contributor.authorSelda YORDAM
dc.contributor.authorAykut ŞİMŞEK
dc.date.accessioned2023-04-14T20:21:35Z
dc.date.available2023-04-14T20:21:35Z
dc.date.issued2021-01-01
dc.description.abstractTuristler ziyaret ettikleri destinasyonda o bölgeye özgü yöresel yiyecekleri tatmak istemektedirler. Dolayısıyla gün geçtikçe önem kazanan gastronomi turizmi kapsamında yöresel yiyeceklerin ziyaretçilerin destinasyon tercihinde önemli bir paya sahip olduğunu söylemek mümkündür. Bu durumdan hareketle çalışmada, gastronomi şehri olan Hatay’ı ziyaret eden yerli turistlerin yöresel yiyecekleri satın almalarını etkileyen faktörlerin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca çalışmada söz konusu turistlerin sahip oldukları demografik özellikleri ile yöresel yiyecekleri satın almalarını etkileyen faktörler arasında farklılık olup olmadığının belirlenmesi de amaçlanmaktadır. Araştırmada veri toplama amacıyla nicel araştırma yöntemlerinden anket tekniğinden faydalanılmış ve 403 turiste anket uygulanmıştır. Yapılan analizler sonucunda yöresel yiyeceklerin doğal olması turistlerin satın alma davranışını önemli ölçüde etkilediği belirlenmiştir. Ayrıca cinsiyet ve eğitim düzeyinin yöresel yiyeceklerin satın almasını etkilediği tespit edilmiştir. Ancak yaş, medeni durum ve aylık gelirin yöresel yiyecek satın alma noktasında etken olmadığı sonucuna varılmıştır.
dc.identifier.citationYordam, S., Şi̇mşek, A. (2021). Gastronomi Turizmi Bağlamında Turistlerin Yöresel Yiyecek Satın Alma Davranışı: Hatay Örneği. Türk Turizm Araştırmaları Dergisi, 5(3), 1635-1651
dc.identifier.doi10.26677/TR1010.2021.811
dc.identifier.eissn2587-0890
dc.identifier.endpage1651
dc.identifier.issn
dc.identifier.issue3
dc.identifier.startpage1635
dc.identifier.trdizin508462
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/508462/gastronomi-turizmi-baglaminda-turistlerin-yoresel-yiyecek-satin-alma-davranisi-hatay-ornegi
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/6610
dc.identifier.volume5
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofTürk Turizm Araştırmaları Dergisi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleGastronomi Turizmi Bağlamında Turistlerin Yöresel Yiyecek Satın Alma Davranışı: Hatay Örneği
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typeTrdizin
local.indexed.atTrDizin
relation.isPublicationOfTrdizincbd4179c-9891-4916-95f2-5a16921f0e6c
relation.isPublicationOfTrdizin.latestForDiscoverycbd4179c-9891-4916-95f2-5a16921f0e6c

Files