TRDizin:
Erciş (Van) İlçesi İçme Sularının Su Kalitesi Özellikleri

dc.contributor.authorMahmut ELP
dc.contributor.authorAtaman Altuğ ATICI
dc.contributor.authorFazıl ŞEN
dc.contributor.authorAsude GÜLTEKİN
dc.date.accessioned2023-04-14T23:13:27Z
dc.date.available2023-04-14T23:13:27Z
dc.date.issued2016-05-01
dc.description.abstractBu çalışmada Van ili Erciş İlçesi ve çevresindeki çeşitli yerleşim yerlerinde içme suyu olarak kullanıldığını belirlediğimiz suların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri incelenmiştir. Örneklerde fiziksel olarak sıcaklık, bulanıklık, elektriksel iletkenlik, çözünmüş oksijen, tuzluluk, kimyasal parametrelerden biyolojik oksijen ihtiyacı, kimyasal oksijen ihtiyacı, pH, kalsiyum, magnezyum, toplam sertlik, toplam alkalinite, karbonat, bikarbonat, nitrit, nitrat, amonyak, fosfor, çinko, bakır, nikel, kobalt, siyanür, florür, alüminyum, demir, potasyum, manganez, molibden, silisyum analizleri ve fekal koliform analizleri yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar "Yüzeysel Su Kalitesi Yönetimi Yönetmeliği, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, TS-266 ve İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik" kriterlerine göre değerlendirilmiştir.
dc.identifier.citationElp, M., Atici, A., Şen, F., Gülteki̇n, A. (2016). Erciş (Van) İlçesi İçme Sularının Su Kalitesi Özellikleri. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi, 26(4), 517-528
dc.identifier.doi
dc.identifier.eissn1308-7584
dc.identifier.endpage528
dc.identifier.issn1308-7576
dc.identifier.issue4
dc.identifier.startpage517
dc.identifier.trdizin229158
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/229158/ercis-van-ilcesi-icme-sularinin-su-kalitesi-ozellikleri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/8127
dc.identifier.volume26
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofYüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleErciş (Van) İlçesi İçme Sularının Su Kalitesi Özellikleri
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typeTrdizin

Files