TRDizin:
Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Otlar Üzerine Yapılan Araştırmaların İncelenmesi

dc.contributor.authorAykut ŞİMŞEK
dc.contributor.authorEnes GÜLEÇ
dc.date.accessioned2023-04-14T21:44:10Z
dc.date.available2023-04-14T21:44:10Z
dc.date.issued2020-12-01
dc.description.abstractBu çalışmada, gastronomi turizmi kapsamında bugüne kadar yenilebilir otlarla ilgiliyapılmış olan ulusal çalışmaların incelenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusundaözellikle yenilebilir otların gastronomi turizmi ve yemeklerde kullanılmasını kapsayançalışmalar derlenerek genel bir sonuca ulaşılması hedeflenmiştir ve 2019 yılının sonunakadar konu ile ilgili yapılan çalışmaların çeşitli parametreler kapsamında bibliyometrikanalizi gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili ulusal literatür gözden geçirilerek detaylı biraraştırma yapılmıştır. Bu kapsamda makaleler, tez veri tabanları, ulusal kongre bildirikitapları derinlemesine incelenmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda gastronomi turizmive yenilebilir otların yemeklerde kullanılması kapsamında 2019 yılının Aralık ayı itibariyleyayınlanmış 6 makale, 1 bildiri, 6 yüksek lisans tezinden oluşan toplamda 13 çalışmayaulaşılmıştır. Yenilebilir otların tüketim şekilleri, gastronomi turizmi kapsamındadeğerlendirilmesi, yenilebilir otların tespit edilmesi ve bu otların tüketim alışkanlıklarıçalışılan konular arasındadır. Çalışmaların çoğunluğunun (%47) yenilebilir otların tüketimşekillerine yönelik olduğu görülmektedir. İkinci sırada da söz konusu otların tespitedilmesine yönelik çalışmaların geldiği görülmektedir.
dc.identifier.citationŞi̇mşek, A., Güleç, E. (2020). Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Otlar Üzerine Yapılan Araştırmaların İncelenmesi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(2), 1542-1551
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2020.620
dc.identifier.eissn2147-8775
dc.identifier.endpage1551
dc.identifier.issn
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage1542
dc.identifier.trdizin367796
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/367796/gastronomi-turizmi-kapsaminda-yenilebilir-otlar-uzerine-yapilan-arastirmalarin-incelenmesi
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/7234
dc.identifier.volume8
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studies
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleGastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Otlar Üzerine Yapılan Araştırmaların İncelenmesi
dc.typeCOMPILATION
dspace.entity.typeTrdizin
local.indexed.atTrDizin
relation.isPublicationOfTrdizin99bb6575-4890-4fbe-9bbe-74b5af4f6a28
relation.isPublicationOfTrdizin.latestForDiscovery99bb6575-4890-4fbe-9bbe-74b5af4f6a28

Files