TRDizin: Türkiye Gastronomi Festivalleri ve Haritalandırılması
Program
KU Authors
KU-Authors
Co-Authors
Authors
Advisor
Date
Language
Type
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
Gastronomi festivalleri yerel yemeklerin pazarlanması, tanıtılması ve sürdürülebilirliği içinönemli araçlardır ve turistlere yerel yemekleri deneyimleyebilecekleri bir ortam sağlarlar.Türkiye’deki yöresel çeşitlilik, coğrafi zenginlik ve sahip olunan gastronomi hafızası ile heryıl çok sayıda gastronomi festivali düzenlenmektedir. Düzenlenen festivaller Türkiye’ningeneline yayılmış durumdadır. Çalışmanın amacı, Türkiye’de düzenlenen gastronomifestivallerini tespit etmek ve gastronomi festivali haritasını oluşturmaktır. Bu kapsamda,çalışmada ikincil veri kaynakları derinlemesine incelenerek ve yerel yönetimlerle yapılangörüşmeler sonucunda Türkiye genelinde düzenlenen gastronomi festivalleri tespitedilmiştir. Türkiye genelinde düzenlenme sıklığına, devamlılığına ve bilinirliğine göretespit edilen 367 gastronomi festivali 7 tabloda incelenmiş ve Coğrafi Bilgi Sistemi ileharitalandırılmıştır.
Description
Source:
Publisher:
Keywords:
Keywords
Citation
Ekeri̇m, F., Tanrisever, C. (2020). Türkiye Gastronomi Festivalleri ve Haritalandırılması. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(3), 2227-2297
