TRDizin:
Türkiye Gastronomi Festivalleri ve Haritalandırılması

Placeholder

Organizational Units

Program

KU Authors

KU-Authors

Co-Authors

Advisor

Language

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Gastronomi festivalleri yerel yemeklerin pazarlanması, tanıtılması ve sürdürülebilirliği içinönemli araçlardır ve turistlere yerel yemekleri deneyimleyebilecekleri bir ortam sağlarlar.Türkiye’deki yöresel çeşitlilik, coğrafi zenginlik ve sahip olunan gastronomi hafızası ile heryıl çok sayıda gastronomi festivali düzenlenmektedir. Düzenlenen festivaller Türkiye’ningeneline yayılmış durumdadır. Çalışmanın amacı, Türkiye’de düzenlenen gastronomifestivallerini tespit etmek ve gastronomi festivali haritasını oluşturmaktır. Bu kapsamda,çalışmada ikincil veri kaynakları derinlemesine incelenerek ve yerel yönetimlerle yapılangörüşmeler sonucunda Türkiye genelinde düzenlenen gastronomi festivalleri tespitedilmiştir. Türkiye genelinde düzenlenme sıklığına, devamlılığına ve bilinirliğine göretespit edilen 367 gastronomi festivali 7 tabloda incelenmiş ve Coğrafi Bilgi Sistemi ileharitalandırılmıştır.

Description

Source:

Publisher:

Keywords:

Keywords

Citation

Ekeri̇m, F., Tanrisever, C. (2020). Türkiye Gastronomi Festivalleri ve Haritalandırılması. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(3), 2227-2297

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

3

Views

0

Downloads

View PlumX Details


Sustainable Development Goals