TRDizin:
FARKLI HAYVAN SÜTLERİNDEN ÜRETİLEN TEREYAĞLARININ DEPOLAMA SÜRESİNCE OKSİDASYON STABİLİTESİ VE BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE KARŞILAŞTIRMALI BİR ARAŞTIRMA

dc.contributor.authorSongül ÇAKMAKÇI
dc.contributor.authorDeren Tahmas KAHYAOĞLU
dc.date.accessioned2023-04-14T23:00:06Z
dc.date.available2023-04-14T23:00:06Z
dc.date.issued2018-06-01
dc.description.abstractBu araştırmada, inek, koyun ve keçi sütü kremasından üretilen tereyağları, 4°C'de 90 günlük muhafaza süresince incelendi. Toplam 42 tereyağı örneği 1., 15., 30., 45., 60., 75. ve 90. günlerde analiz edildi. Tereyağı çeşidi ve depolama süresinin, tereyağı örneklerinin pH değeri, titrasyon asitliği, asit değeri, yağ sabitleri, peroksit ve tiyobarbitürik asit değerleri, ?-karoten ve A vitamini miktarları üzerinde önemli etkisi olduğu bulundu. pH değeri, iyot sayısı, b değeri ve A vitamin miktarı bütün tereyağı örneklerinde depolama süresince azalırken, titrasyon asitliği, asit değeri, Reichert-Meissl, Polenske ve sabunlaşma sayıları ve oksidasyon tüm tereyağı çeşitlerinde depolama süresince arttı. ?-karoten sadece inek sütü kremasından üretilen tereyağında bulundu. Bütün tereyağı örneklerinde depolama süresince duyusal puanlar azaldı, en yüksek puanları inek sütünden üretilen tereyağları aldı
dc.identifier.citationÇakmakçi, S., Kahyaoğlu, D. (2018). FARKLI HAYVAN SÜTLERİNDEN ÜRETİLEN TEREYAĞLARININ DEPOLAMA SÜRESİNCE OKSİDASYON STABİLİTESİ VE BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE KARŞILAŞTIRMALI BİR ARAŞTIRMA. GIDA, 42(2), 283-293
dc.identifier.doi
dc.identifier.eissn1309-6273
dc.identifier.endpage293
dc.identifier.issn
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage283
dc.identifier.trdizin268063
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/268063/farkli-hayvan-sutlerinden-uretilen-tereyaglarinin-depolama-suresince-oksidasyon-stabilitesi-ve-bazi-ozellikleri-uzerine-karsilastirmali-bir-arastirma
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/7892
dc.identifier.volume42
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofGIDA
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleFARKLI HAYVAN SÜTLERİNDEN ÜRETİLEN TEREYAĞLARININ DEPOLAMA SÜRESİNCE OKSİDASYON STABİLİTESİ VE BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE KARŞILAŞTIRMALI BİR ARAŞTIRMA
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typeTrdizin
local.indexed.atTrDizin

Files