TRDizin:
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN KULLANIMI İLE EKMEĞİN FENOLİK MADDE İÇERİĞİNİN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ

dc.contributor.authorŞeyda Merve KARATAŞ
dc.contributor.authorNesibe ARSLAN BURNAZ
dc.contributor.authorMüge HENDEK ERTOP
dc.date.accessioned2023-04-14T22:42:37Z
dc.date.available2023-04-14T22:42:37Z
dc.date.issued2018-06-01
dc.description.abstractSon yıllarda, tüketicilerin fonksiyonel gıdalara ilgisi artmaktadır. Bunun temel nedeni, fonksiyonel gıdalarıniçerdikleri fenolik bileşikler ve doğal antioksidanlarla insan sağlığı üzerine olumlu etkilerinin bulunmasıdır.Bu amaçla pek çok zenginleştirilmiş ürün formülasyonu geliştirilmektedir. Özellikle günlük diyette heröğünde sofralarda yerini alan ekmeğin, zenginleştirilerek besin değerinin arttırılmasına yönelik çalışmalar güngeçtikçe önem kazanmaktadır. Bu çalışmada, geleneksel ekmeğe, tıbbi ve aromatik bitki ya da bitki tohumlarıeklenerek, ekmeğin fenolik madde içeriğinin zenginleştirilmesi ve antioksidan bakımından işlevselliğininarttırılması amaçlanmıştır. Farklı formülasyonlarla yapılan ekmek numunelerinin toplam fenolik maddeiçerikleri Folin-Ciocalteu yöntemine göre bulunmuştur. Sonuçlar kontrol beyaz ekmekle karşılaştırıldığında,ekmek yapımında özellikle tarçının toplam fenolik madde içeriğine katkısı oldukça fazla bulunmuş olup,fonksiyonel ekmek üretiminde kullanılması önerilebilir.
dc.identifier.citationKarataş, Ş., Burnaz, N., Hendek Ertop, M. (2018). TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN KULLANIMI İLE EKMEĞİN FENOLİK MADDE İÇERİĞİNİN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ. GIDA, 43(2), 240-249
dc.identifier.doi10.15237/ gida.GD17098
dc.identifier.eissn1309-6273
dc.identifier.endpage249
dc.identifier.issn
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage240
dc.identifier.trdizin392581
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/392581/tibbi-ve-aromatik-bitkilerin-kullanimi-ile-ekmegin-fenolik-madde-iceriginin-zenginlestirilmesi
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/7639
dc.identifier.volume43
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofGIDA
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleTIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN KULLANIMI İLE EKMEĞİN FENOLİK MADDE İÇERİĞİNİN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typeTrdizin
local.indexed.atTrDizin
relation.isPublicationOfTrdizincfb4b7d4-42f7-453b-b093-7dd0e013b75b
relation.isPublicationOfTrdizin.latestForDiscoverycfb4b7d4-42f7-453b-b093-7dd0e013b75b

Files