TRDizin:
Gastronomi Festivali Tercihinde Ziyaretçilerin Memnuniyet ve Bağlılık Düzeylerini Etkileyen Faktörler: Ege Bölgesi Örneği

dc.contributor.authorSerkan ŞENGÜL
dc.contributor.authorElif ASLAN
dc.contributor.authorAylin AKOĞLU
dc.date.accessioned2023-04-14T21:03:53Z
dc.date.available2023-04-14T21:03:53Z
dc.date.issued2021-03-01
dc.description.abstractGünümüzde düzenlenen gastronomi festivalleri hem yerel bölgelerin hem deturistlerin popüler cazibe unsuru haline gelmiştir. Ziyaretçilerin ilgi odağıhaline gelen ve her geçen gün sayısında artış yaşanan gastronomi festivalleriyerel yiyecek ve içeceklerin tanıtılmasında ve destinasyonu ziyaret eden kişisayısının artmasında önemli rol oynamaktadır. Türkiye’de en fazla gastronomifestivali düzenlenen bölge Ege Bölgesi’dir. Bu doğrultuda gastronomi festivalitercihinde ziyaretçilerin memnuniyet ve bağlılık düzeylerini etkileyenfaktörlerin Ege Bölgesi örneğinde belirlenmesi amaçlanmıştır. EgeBölgesi’ndeki festivaller ziyaret edilerek festivallere katılan ziyaretçilere anketuygulanarak nicel bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Beş gastronomi festivalinekatılım sağlanmış olup 400 ziyaretçiden elde edilen verilerin analizindeYapısal Eşitlik Modellemesi testi gerçekleştirilmiştir. Araştırmada elde edilensonuçlara göre festival alanı faktörünün ziyaretçilerin memnuniyetini önemliölçüde etkilediği görülmüştür. Ayrıca personel, bilgilendirme yeterliliği veyiyecek içecek faktörünün az da olsa ziyaretçilerin memnuniyetini etkilediği;uygunluk faktörünün ise ziyaretçiler için önemli olmadığı sonucunaulaşılmıştır.
dc.identifier.citationŞengül, S., Demi̇rbi̇lek, E., Akoğlu, A. (2021). Gastronomi Festivali Tercihinde Ziyaretçilerin Memnuniyet ve Bağlılık Düzeylerini Etkileyen Faktörler: Ege Bölgesi Örneği. Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 19(1), 77-94
dc.identifier.doi10.18026/cbayarsos.592416
dc.identifier.eissn2146-2844
dc.identifier.endpage94
dc.identifier.issn1304-4796
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage77
dc.identifier.trdizin444034
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/444034/gastronomi-festivali-tercihinde-ziyaretcilerin-memnuniyet-ve-baglilik-duzeylerini-etkileyen-faktorler-ege-bolgesi-ornegi
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/6800
dc.identifier.volume19
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofCelal Bayar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleGastronomi Festivali Tercihinde Ziyaretçilerin Memnuniyet ve Bağlılık Düzeylerini Etkileyen Faktörler: Ege Bölgesi Örneği
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typeTrdizin
local.indexed.atTrDizin
relation.isPublicationOfTrdizinc55906ad-e716-42a5-a1a6-cf820991138c
relation.isPublicationOfTrdizin.latestForDiscoveryc55906ad-e716-42a5-a1a6-cf820991138c

Files