TRDizin:
Kadın öğrencilerin kariyer beklentileri ve aşçılık mesleğine yönelik tutumları arasındaki ilişkinin incelenmesi: Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri üzerine bir araştırma

dc.contributor.authorOdacı, G.
dc.contributor.authorYıldız, S.
dc.date.accessioned2024-03-28T09:53:24Z
dc.date.available2024-03-28T09:53:24Z
dc.date.issued2023
dc.description.abstractBu makalede Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde lisans eğitimi alan kadın öğrencilerin kariyer beklentilerini ölçmek ve aşçılık mesleğine yönelik tutumlarını incelenmesi amaçlanmıştır. Araştırmada veri toplamak için ölçek tekniği kullanılmıştır. Anketler Türkiye’de Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimi veren 28 üniversitede toplam 492 öğrenciye uygulanmıştır. Çalışmada verilerin analizi için faktör analizi, korelasyon ve basit doğrusal regresyon analizi kullanılmıştır. Korelasyon analizi sonuçlarına göre, kariyer beklentisi ile cinsiyete uygunluk arasında zayıf düzeyde pozitif yönde; güven ve saygınlık ile pozitif yönde orta düzeyde pozitif yönde ve meslek sevgisi ile güçlü düzeyde pozitif yönde anlamlı ilişkili olduğu tespit edilmiştir. Regresyon analizinin sonucuna göre ise; kariyer beklentisinin aşçılık mesleğine yönelik tutum üzerinde pozitif yönde anlamlı etkiye sahip olduğu görülmüştür.
dc.identifier.citationOdaci, G., Yildiz, S. (2023). Kadın öğrencilerin kariyer beklentileri ve aşçılık mesleğine yönelik tutumları arasındaki ilişkinin incelenmesi: Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri üzerine bir araştırma. Tourism and recreation (Online), 5(2), 186-193
dc.identifier.doi10.53601/tourismandrecreation.1388152
dc.identifier.eissn2687-1971
dc.identifier.endpage193
dc.identifier.issue2
dc.identifier.startpage186
dc.identifier.trdizin1220096
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/33031
dc.identifier.volume5
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofTourism and recreation (Online)
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectGastronomi Eğitimi, Aşçılık Mesleği, Kariyer Beklentisi
dc.titleKadın öğrencilerin kariyer beklentileri ve aşçılık mesleğine yönelik tutumları arasındaki ilişkinin incelenmesi: Gastronomi ve mutfak sanatları öğrencileri üzerine bir araştırma
dc.typearticle
dspace.entity.typeTrdizin
local.indexed.atTrDizin

Files