TRDizin:
Edirne’nin Sınır Köylerinde Yaşayan Pomak ve Muhacirlerin Yemek Kültürü Üzerine Bir İnceleme

dc.contributor.authorMustafa AKSOY
dc.contributor.authorDemet TAŞ
dc.date.accessioned2023-04-14T21:34:48Z
dc.date.available2023-04-14T21:34:48Z
dc.date.issued2020-12-01
dc.description.abstractHer bölge mutfağının olduğu gibi Edirne’nin de almış olduğu göçlerle beraber mutfak kültüründe çeşitli etkileşimler meydana gelmiştir. Bu etkileşimlerle beraber yemek çeşitliliğinin de arttığı ancak zaman içerisinde bazı çeşitlerin kaybolmaya başladığı görülmektedir. Bu araştırma ile Edirne’nin İpsala ilçesinin sınır köylerinde yaygın olmayan yemeklerinalan araştırması ile ortaya çıkartılarak envanterinin hazırlanması amaçlanmaktadır. Araştırmada, çalışmanın geçerliliğinin arttırılarak daha doğru bulgulara ulaşılmasını sağlayacağı düşünüldüğünden nitel araştırma yöntemi kullanılmıştır. Araştırman evrenini Edirne iline bağlı İpsala ilçesinin sınır köylerinde ikamet eden 60 yaş üzeri kişiler oluşturmaktadır. 1-6 Ağustos 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen alan çalışmasında unutulmaya yüz tutmuş yemeklerin birinci ağızdan tarifleri alınmış ve reçeteleri çıkartılmıştır. Reçetesi çıkartılmış yemeklerden ‘Tarfun, Kaşa ve Tarayenisa’ ise farklılıklarıyla dikkat çekmektedir.
dc.identifier.citationAksoy, M., Taş, D. (2020). Edirne’nin Sınır Köylerinde Yaşayan Pomak ve Muhacirlerin Yemek Kültürü Üzerine Bir İnceleme. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(4), 2565-2587
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2020.727
dc.identifier.eissn2147-8775
dc.identifier.endpage2587
dc.identifier.issn
dc.identifier.issue4
dc.identifier.startpage2565
dc.identifier.trdizin411608
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/411608/edirnenin-sinir-koylerinde-yasayan-pomak-ve-muhacirlerin-yemek-kulturu-uzerine-bir-inceleme
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/7073
dc.identifier.volume8
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studies
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleEdirne’nin Sınır Köylerinde Yaşayan Pomak ve Muhacirlerin Yemek Kültürü Üzerine Bir İnceleme
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typeTrdizin
local.indexed.atTrDizin
relation.isPublicationOfTrdizin486952fe-840b-4057-94ec-aef4a21e8e68
relation.isPublicationOfTrdizin.latestForDiscovery486952fe-840b-4057-94ec-aef4a21e8e68

Files