TRDizin:
Gastronomi Şehri Afyonkarahisar ve Slow Food Nuh’un Ambarı Projesindeki Yeri

dc.contributor.authorDemet GÜNER
dc.contributor.authorHakkı ÇILGINOĞLU
dc.date.accessioned2023-05-21T10:07:36Z
dc.date.available2023-05-21T10:07:36Z
dc.date.issued2023-03-21
dc.description.abstractAraştırmada Afyonkarahisar mutfak kültürüne ait gıda ürünlerinin, Slow Food Nuh’un Ambarı projesi için aday olma potansiyeli incelenmiştir. Söz konusu değerlendirme Nuh’un Ambarı kataloğunda yer alabilmek için gerekli altı ölçüt üzerinden yapılmıştır. Başvuru süreci için potansiyel taşıyan ürünlerin belirlenebilmesi için nitel araştırma yöntemi ve tarama deseni benimsenmiştir. Afyonkarahisar mutfak kültürüne ait tüm yazılı ve basılı kaynaklar detaylı olarak incelenmiş tescilli ya da tescilsiz kayıt altına alınan tüm gıda ürünleri değerlendirilmiştir. Potansiyel taşıyan gıda ürünleri belirlendikten sonra Nuh’un Ambarı kataloğundan Türkiye’ye ait ürünlerin tamamı derinlemesine incelenmiş ve Afyonkarahisar’dan aday olabilecekler üzerine bir karşılaştırılma yapılmıştır. Yapılan incelemeler ve karşılaştırmalar Ocak 2023 tarihinde Nuh’un Ambarı listesinde yer alan 79 ürün üzerinden gerçekleştirilmiştir. Sonuç olarak; Afyon Övmesi/Öğmesi (Afyon Ekmeği), Haşhaş Yağı, Afyon Patatesli Ekmeği, Eber Sarısı Çiçeği, Afyon Manda Yoğurdu, Göce Tarhanası ve Ergenli Eriştenin projeye aday gösterilebilecek ürünler olduğu tespit edilmiştir.
dc.identifier.citationTaş, D., Çilginoğlu, H. (2023). Gastronomi Şehri Afyonkarahisar ve Slow Food Nuh’un Ambarı Projesindeki Yeri. Güncel turizm araştırmaları dergisi (Online), 7(1), 281-300
dc.identifier.doi10.32572/guntad.1245000
dc.identifier.eissn2602-3008
dc.identifier.endpage300
dc.identifier.issn
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage281
dc.identifier.trdizin1160627
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/1160627/gastronomi-sehri-afyonkarahisar-ve-slow-food-nuhun-ambari-projesindeki-yeri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/15628
dc.identifier.volume7
dc.language.isotur
dc.relation.ispartofGüncel turizm araştırmaları dergisi (Online)
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleGastronomi Şehri Afyonkarahisar ve Slow Food Nuh’un Ambarı Projesindeki Yeri
dc.typeCOMPILATION
dspace.entity.typeTrdizin
local.indexed.atTrDizin
relation.isPublicationOfTrdizin23c0b5dd-9e61-441d-8893-8eb06e154a07
relation.isPublicationOfTrdizin.latestForDiscovery23c0b5dd-9e61-441d-8893-8eb06e154a07

Files