TRDizin:
Türklere Özgü İçkilerin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi

Placeholder

Organizational Units

Program

KU Authors

KU-Authors

Co-Authors

Advisor

Language

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Gastronomi turizmi; yiyecek, içecek ve kültürün ürün olarak sunulduğu bir turizm türüdür.Yerel ürünleri, yiyecekleri, şarap gibi içecekleri tecrübe etme imkanı sağlamaktadır. Bukapsamda bir ulusun tarihini ve kültürünü yansıtan milli ürünler, söz konusu turizm türüiçin büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmanın amacı, Türklere özgü içkileri araştırmak vegastronomi turizmi açısından incelenmesini sağlamaktır. Çalışma amacına ulaşabilmek içinveri toplama yöntemi olarak nitel araştırma yöntemlerinden belgesel tarama (dokümaninceleme) yönteminden faydalanılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda Türklere özgübaşlıca içkilerin; çiğ kısrak sütünden üretilen kımız ve darıdan şarap yapılarak kımızınkarıştırılmasıyla elde edilen tarasun olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca Türklerin arpadan begnive camum, buğdaydan ise uğut adında çeşitli içkiler üreterek tükettikleri görülmüştür.Bununla birlikte kaynaklarda adından çok nadir söz edilen diğer içkiler ise medus ve loolarak belirlenmiştir.

Description

Source:

Publisher:

Keywords:

Keywords

Citation

Şi̇mşek, A., Yildiz, S. (2020). Türklere Özgü İçkilerin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(1), 684-699

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

14

Views

0

Downloads

View PlumX Details


Sustainable Development Goals