Publication:
Türklere Özgü İçkilerin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi

dc.contributor.authorAykut ŞİMŞEK, Salih YILDIZ
dc.date.accessioned2023-05-09T19:38:31Z
dc.date.available2023-05-09T19:38:31Z
dc.date.issued2020-12-01
dc.description.abstractGastronomi turizmi; yiyecek, içecek ve kültürün ürün olarak sunulduğu bir turizm türüdür.Yerel ürünleri, yiyecekleri, şarap gibi içecekleri tecrübe etme imkanı sağlamaktadır. Bukapsamda bir ulusun tarihini ve kültürünü yansıtan milli ürünler, söz konusu turizm türüiçin büyük önem taşımaktadır. Bu çalışmanın amacı, Türklere özgü içkileri araştırmak vegastronomi turizmi açısından incelenmesini sağlamaktır. Çalışma amacına ulaşabilmek içinveri toplama yöntemi olarak nitel araştırma yöntemlerinden belgesel tarama (dokümaninceleme) yönteminden faydalanılmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda Türklere özgübaşlıca içkilerin; çiğ kısrak sütünden üretilen kımız ve darıdan şarap yapılarak kımızınkarıştırılmasıyla elde edilen tarasun olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca Türklerin arpadan begnive camum, buğdaydan ise uğut adında çeşitli içkiler üreterek tükettikleri görülmüştür.Bununla birlikte kaynaklarda adından çok nadir söz edilen diğer içkiler ise medus ve loolarak belirlenmiştir.
dc.identifier.citationŞi̇mşek, A., Yildiz, S. (2020). Türklere Özgü İçkilerin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(1), 684-699
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2020.572
dc.identifier.endpage699
dc.identifier.startpage684
dc.identifier.trdizin368254
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/368254/turklere-ozgu-ickilerin-gastronomi-turizmi-acisindan-incelenmesi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleTürklere Özgü İçkilerin Gastronomi Turizmi Açısından İncelenmesi
dc.typeCOMPILATION
dspace.entity.typePublication
relation.isTrdizinOfPublication116c0502-4afb-4753-999f-ea70dbeb7549
relation.isTrdizinOfPublication.latestForDiscovery116c0502-4afb-4753-999f-ea70dbeb7549

Files

Collections