Publication:
Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi

dc.contributor.authorSerkan Dilek, Hayrettin Kesgingöz, Şenol Paruğ, Ayla Paruğ
dc.date.accessioned2023-05-09T19:54:11Z
dc.date.available2023-05-09T19:54:11Z
dc.date.issued2019-01-01
dc.description.abstractBalık insan sağlığı açısından önemli bir besin kaynağıdır. Üç tarafı denizler ile çevrili olmasınarağmen Türkiye’de balık talebi yeterli değildir. Bir malın talebini başta tüketici geliri ve fiyatı olmaküzere pek çok faktör belirlemektedir.128.537 kişilik nüfusa sahip Kastamonu şehir merkezindetüketicilerin balık tüketim tercihlerini, sıklığını belirlemek amacıyla anket uygulanmıştır. Anketsonuçlarına göre Kastamonu şehir merkezinde balık tüketimi arzulanan seviyede değildir. Üstelikfiyatı kırmızı ete göre daha düşük olmasına rağmen gelir düzeyi düşük olan kesim tarafından tercihedilmemektedir. Balık tüketiminin büyük kısmı gelir düzeyi yüksek olanlar tarafından gerçekleştirilmektedir.
dc.identifier.citationDilek, S., Kesgi̇ngöz, H., Paruğ, Ş., Paruğ, A. (2019). Kastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi. Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi, 7(11), 1844-1857
dc.identifier.doi10.24925/turjaf.v7i11.1844-1857.2751
dc.identifier.endpage1857
dc.identifier.startpage1844
dc.identifier.trdizin355313
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/355313/kastamonuda-su-urunleri-tuketim-tercihleri-ve-balik-talebi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleKastamonu’da Su Ürünleri Tüketim Tercihleri ve Balık Talebi
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typePublication
relation.isTrdizinOfPublicationb8a7a5a2-984c-4634-bc80-46d4e8c89a76
relation.isTrdizinOfPublication.latestForDiscoveryb8a7a5a2-984c-4634-bc80-46d4e8c89a76

Files

Collections