Publication:
ATATÜRK DÖNEMİNDE TÜRKİYE’DE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI POLİTİKASI (1923-1938)

dc.contributor.authorNadir Yurtoğlu
dc.date.accessioned2023-09-12T14:01:30Z
dc.date.available2023-09-12T14:01:30Z
dc.date.issued2021-02-01
dc.description.abstractBu makale 1923 ile 1938 yılları arasında Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı politikası ile bu politikanın ekonomiye olan yansımalarına odaklanmaktadır. Çalışma, Atatürk döneminde zeytin ve zeytinyağına dair yasal düzenlemeler; zeytin ve zeytinyağı üretimi; zeytin ve zeytinyağı ticareti olmak üzere üç başlık dâhilinde incelenmiştir. Zeytin ve zeytinyağının ülke ekonomisindeki yeri sayısal verilerle ortaya konulmuştur. Çalışma birinci elden kaynaklar kullanılmak suretiyle meydana getirilmiştir. Araştırmadan elde edilen neticeler şunlardır: Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması ardından ülkenin gelir kaynakları arasında bulunan zeytin ve zeytinyağcılığın gelişimine dair faaliyetlerin başlatıldığı, bu alanda yapılan kanuni düzenlemeler, üretim çalışmaları ve ticaret etkinliklerinden anlaşılmaktadır. Bu suretle zeytin ve zeytinyağcılığa dair atılımlar kaydedilerek Türk ekonomine katkılar sağlanmıştır.
dc.identifier.citationYurtoğlu, N. (2021). ATATÜRK DÖNEMİNDE TÜRKİYE’DE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI POLİTİKASI (1923-1938). History Studies, 13(6), 1967-1996
dc.identifier.doi10.9737/hist.2021.1068
dc.identifier.endpage1996
dc.identifier.startpage1967
dc.identifier.trdizin508068
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/508068/ataturk-doneminde-turkiyede-zeytin-ve-zeytinyagi-politikasi-1923-1938
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleATATÜRK DÖNEMİNDE TÜRKİYE’DE ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI POLİTİKASI (1923-1938)
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typePublication
relation.isTrdizinOfPublication3478d887-8181-4b7c-a368-6bc75b909a4f
relation.isTrdizinOfPublication.latestForDiscovery3478d887-8181-4b7c-a368-6bc75b909a4f

Files

Collections