Publication: Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Otlar Üzerine Yapılan Araştırmaların İncelenmesi
Program
KU Authors
KU-Authors
Co-Authors
Authors
Advisor
Date
Language
Type
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
Bu çalışmada, gastronomi turizmi kapsamında bugüne kadar yenilebilir otlarla ilgiliyapılmış olan ulusal çalışmaların incelenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusundaözellikle yenilebilir otların gastronomi turizmi ve yemeklerde kullanılmasını kapsayançalışmalar derlenerek genel bir sonuca ulaşılması hedeflenmiştir ve 2019 yılının sonunakadar konu ile ilgili yapılan çalışmaların çeşitli parametreler kapsamında bibliyometrikanalizi gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili ulusal literatür gözden geçirilerek detaylı biraraştırma yapılmıştır. Bu kapsamda makaleler, tez veri tabanları, ulusal kongre bildirikitapları derinlemesine incelenmiştir. Yapılan incelemeler sonucunda gastronomi turizmive yenilebilir otların yemeklerde kullanılması kapsamında 2019 yılının Aralık ayı itibariyleyayınlanmış 6 makale, 1 bildiri, 6 yüksek lisans tezinden oluşan toplamda 13 çalışmayaulaşılmıştır. Yenilebilir otların tüketim şekilleri, gastronomi turizmi kapsamındadeğerlendirilmesi, yenilebilir otların tespit edilmesi ve bu otların tüketim alışkanlıklarıçalışılan konular arasındadır. Çalışmaların çoğunluğunun (%47) yenilebilir otların tüketimşekillerine yönelik olduğu görülmektedir. İkinci sırada da söz konusu otların tespitedilmesine yönelik çalışmaların geldiği görülmektedir.
Description
Source:
Publisher:
Keywords:
Keywords
Citation
Şi̇mşek, A., Güleç, E. (2020). Gastronomi Turizmi Kapsamında Yenilebilir Otlar Üzerine Yapılan Araştırmaların İncelenmesi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(2), 1542-1551
