Publication:
Siyez Buğdayının Sağlık Üzerine Etkileri

Placeholder

Organizational Units

Program

KU Authors

KU-Authors

Co-Authors

Authors

Advisor

Language

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Tarihi geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan buğday,insanların temel besin kaynaklarından biridir. Besin vebeslenme ile ilişkili sağlık sorunlarının görülmesıklığındaki belirgin artış nedeni ile, ilkel buğdaytürlerinin besin ögesi içeriği ve sağlık üzerine etkilerimerak konusu olmuştur. Siyez buğdayı yüksekprotein, doymamış yağ asitleri, fruktan veantioksidan içeriği ile besin değeri yüksek ilkelbuğdaylardan biridir. Siyez buğdayının kan glukozdüzeyi, iştah, kardiyovasküler hastalıklar ve çölyakhastalığı üzerine etkileri çeşitli çalışmalardagösterilmiştir. Bu derleme makalesinde, siyezbuğdayının sağlık üzerine etkilerine yönelik yapılançalışmaların sonuçlarının tartışılması amaçlanmıştır.

Description

Source:

Publisher:

Keywords:

Keywords

Citation

Işik, F., Keser, A. (2020). Siyez Buğdayının Sağlık Üzerine Etkileri. STED/Sürekli Tıp Eğitimi Dergisi, 29(4), 298-303

Collections

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

0

Views

0

Downloads

View PlumX Details


Sustainable Development Goals