Publication: Yemek Kültürünün Sürdürülebilirliğini Kadınların Demografik Özellikleri Etkiliyor Mu?
Program
KU Authors
KU-Authors
Co-Authors
Authors
Advisor
Date
Language
Type
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
Yemek kültürünün gelişmesine etki eden en önemli faktörler yaşanılan çağ, coğrafi bölge,kullanılan malzemeler vb. olsa da bu yemeklerin tarih boyunca devamlılığını sağlayan enönemli etken kadın olmuştur. Kadının aile hayatındaki yeri, daha çok ev içi işler ileözdeşleşmiş ve yemek kültürünün toplumun en küçük yapı taşında korunmasını sağlayankadın olmuştur. Ancak günümüz dünyasında kadının ev içindeki rolü devam etmesinerağmen, gelenek haline gelmiş yemeklerin unutularak azaldığı gözlenmektedir. Kadınınçalışma hayatına atılmasıyla ilişkili olduğu düşünülen bu durumun farklı demografiközellikler ile de bağlantılı olabileceği öngörülmektedir. Bu araştırmada, Kastamonulukadınların zorluk derecelerine göre sınıflandırılmış yöresel yemekleri ne ölçüde duyduğu,bildiği ve yaptığı tespit edilmeye çalışılmıştır. Bununla birlikte kadınların bildiği ya dayaptığı yöresel yemeklerin zorluk dereceleri ile demografik özellikleri arasında anlamlıfarklılıklar olup olmadığını belirlemek amaçlanmıştır. Araştırma sonucunda, kadınlarınyemek yapma devamlılıklarında yemeklerin zorluk seviyelerinin etkili olmadığı tespitedilmiş ve kadınların demografik özellikleri ile yöresel yemekleri yapma durumları arasındaanlamlı farklılıklar tespit edilmiştir.
Description
Source:
Publisher:
Keywords:
Keywords
Citation
Akkuş, Ç. (2019). Yemek Kültürünün Sürdürülebilirliğini Kadınların Demografik Özellikleri Etkiliyor Mu?. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 7(2), 731-750
