Publication:
Bolu İli Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Yiyecek İçecek Hizmetleri Mutfak Dalında Yaşanan Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri

dc.contributor.authorHakkı ÇILGINOĞLU, Sercan AYTUĞAR
dc.date.accessioned2023-05-09T19:39:12Z
dc.date.available2023-05-09T19:39:12Z
dc.date.issued2021-03-01
dc.description.abstractHızla gelişen turizm pazarında işletmelerin; varlığını sürdürebilmesi, rekabete uyum sağlayabilmesi, misafir memnuniyetini ve sadakatini yakalanabilmesi adına nitelikli personele gereksinim duymaktadır. Bu gereksinim “mesleki ve teknik anadolu liseleri” aracılığıyla giderilmektedir. Bolu, özellikle mutfak alanında bir üne sahip, aşçılık mesleği ile özdeşleşmiştir. Ayrıca belirli bir eğitim standardını yakalamış meslek okullarına sahip bir şehirdir. Ancak meslek eğitimi verilen kurumların; yabancı dil eğitimi, staj eğitimi, uygulamalı derslerde yaşanan ham madde temini gibi konularda iyileştirilmeye ihtiyacı olduğu belirlenmiştir. Yapılan araştırmada, aşçılık programında yaşanan sorunların saptanması ve belirlenen sorunlara, olası önerilerin geliştirilmesi çalışmanın amacını oluşturmaktadır. Bu amaç doğrultusunda öncelikle alanyazın taranmış ve belirli başlıklar altında konular açıklanmaya çalışılmıştır. Araştırma kapsamında, nicel yöntem benimsenmiş ve anket tekniği işe koşulmuştur. Teorik, pratik ve staj eğitimi kapsamında yaşanan olası sorunların belirlenmesine yönelik sorular öğrencilere yöneltilmiştir. Elde edilen veriler sosyal bilimlerde en sık kullanılan “SPSS” istatistikî programı ile analiz edilmiştir. Bu doğrultuda sırasıyla güvenilirlik analizi, faktör analizi ve bağımsız t-testi yapılmıştır. Araştırma verilerinden elde edilen sonuçlara göre genel memnuniyet derecesi ortalamanın üstünde bulunmuştur.
dc.identifier.citationÇilginoğlu, H., Aytuğar, S. (2021). Bolu İli Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Yiyecek İçecek Hizmetleri Mutfak Dalında Yaşanan Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 9(4), 2638-2654
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2021.912
dc.identifier.endpage2654
dc.identifier.startpage2638
dc.identifier.trdizin512387
dc.identifier.urihttps://search.trdizin.gov.tr/publication/detail/512387/bolu-ili-mesleki-ve-teknik-anadolu-liseleri-yiyecek-icecek-hizmetleri-mutfak-dalinda-yasanan-egitim-sorunlari-ve-cozum-onerileri
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.titleBolu İli Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Yiyecek İçecek Hizmetleri Mutfak Dalında Yaşanan Eğitim Sorunları ve Çözüm Önerileri
dc.typeRESEARCH
dspace.entity.typePublication
relation.isTrdizinOfPublicationc988de26-8c61-4af3-951f-6b009b1c5bab
relation.isTrdizinOfPublication.latestForDiscoveryc988de26-8c61-4af3-951f-6b009b1c5bab

Files

Collections