Research Project:
Greyfurt Meyvesi Kabuklarından Elde Edilecek Olan Esansiyel Yağın İnsan Gıda Takviyesi Ve Çiftlik Hayvanları Yemlerinde Yağ Kaynağı Olarak Kullanılan Balık Yağının Oksidasyonunu Koruyucu Etkisinin Araştırılması

dc.contributorArş. Gör. Çağatay Salum, Öğr. Gör. Dr. Dilara Kaynar Doç. Dr. Osman Sabri Kesbiç (85. Komisyonda Araştırmacı Eklendi)
dc.contributor.authorKAYNAR, Özgür
dc.date.accessioned2024-01-28T21:46:41Z
dc.date.available2024-01-28T21:46:41Z
dc.description.abstractÇalışmanın amacı greyfurt kabuğu esansiyel yağının balık yağı termal oksidasyonunda koruyucu etkisini belirlemektir. Bu maksatla greyfurt kabuklarından hidro-distilasyon yöntemiyle esansiyel yağ elde edilecektir. Sonrasında % 0, 0,1, 0,2, 0,4, 0,8 ve 1,6 oranlarında greyfurt esansiyel yağı içeren balık yağı karışımları hazırlanacaktır ve bu karışımlar sürekli havalandırma altında termal oksidasyona tabii tutulacaktır. Oksidasyon süreci sonunda balık yağında meyana gelen kalite değişimleri ve farklı oranda yapılan esansiyel yağ katkısının koruyucu etkisini belirlemek üzere karışımların peroksit değerleri, MDA ile total antioksidan miktarları belirlenecektir. Çalışma sonunda balık yağını termal oksidasyona karşı koruyan en düşük esansiyel yağ katkı dozu tespit edilecektir.
dc.identifierKÜBAP-01/2022-45
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/18851
dc.titleGreyfurt Meyvesi Kabuklarından Elde Edilecek Olan Esansiyel Yağın İnsan Gıda Takviyesi Ve Çiftlik Hayvanları Yemlerinde Yağ Kaynağı Olarak Kullanılan Balık Yağının Oksidasyonunu Koruyucu Etkisinin Araştırılması
dspace.entity.typeProject
project.investigatorProf. Dr. Özgür Kaynar
project.typeKapsamlı
relation.isPersonOfProject8cc64d5e-ec35-4695-a8cc-b3b1782e3389
relation.isPersonOfProject.latestForDiscovery8cc64d5e-ec35-4695-a8cc-b3b1782e3389

Files