Research Project:
Greyfurt Meyvesi Kabuklarından Elde Edilecek Olan Esansiyel Yağın İnsan Gıda Takviyesi Ve Çiftlik Hayvanları Yemlerinde Yağ Kaynağı Olarak Kullanılan Balık Yağının Oksidasyonunu Koruyucu Etkisinin Araştırılması

Placeholder

Organizational Units

Program

KU Authors

KU-Authors

Co-Authors

Advisor

Date

Language

Type

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Çalışmanın amacı greyfurt kabuğu esansiyel yağının balık yağı termal oksidasyonunda koruyucu etkisini belirlemektir. Bu maksatla greyfurt kabuklarından hidro-distilasyon yöntemiyle esansiyel yağ elde edilecektir. Sonrasında % 0, 0,1, 0,2, 0,4, 0,8 ve 1,6 oranlarında greyfurt esansiyel yağı içeren balık yağı karışımları hazırlanacaktır ve bu karışımlar sürekli havalandırma altında termal oksidasyona tabii tutulacaktır. Oksidasyon süreci sonunda balık yağında meyana gelen kalite değişimleri ve farklı oranda yapılan esansiyel yağ katkısının koruyucu etkisini belirlemek üzere karışımların peroksit değerleri, MDA ile total antioksidan miktarları belirlenecektir. Çalışma sonunda balık yağını termal oksidasyona karşı koruyan en düşük esansiyel yağ katkı dozu tespit edilecektir.

Description

Source:

Publisher:

Keywords:

Keywords

Citation

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

2

Views

0

Downloads


Sustainable Development Goals