Research Project:
Ayçiçeği Yağı Rafinasyon Atığı Olan Deodorize Distilatının Antioksidan Potansiyelinin Araştırması

dc.contributorVeteriner Fakültesi Dekanlığı
dc.date.accessioned2025-06-15T21:53:39Z
dc.descriptionFen Bilimleri
dc.description.abstractÇalışmanın amacı ayçiçeği yağı rafinasyonu sırasında yan ürün (atık) olarak üretilen deodorize distilatının (DD) biyokimyasal içeriğini belirlemek ve bu içeriğin antioksidan etkinliği hususunda ön veri seti oluşturmaktır. Bu maksatla ticari işletmeden temin edilecek DD gaz komotografisi kütle spektroskopisinde kalitatif yöntemlerle test edilecek ve elde edilen bulgular neticesinde biyo- aktif içerikteki potansiyel antioksidan moleküller literatür desteği ile tespit edilecektir. Ayrıca DD indüktif eşleşmiş plazma atomik emisyon spektroskopisi ile analiz edilecek ve mineral içeriği kantitatif olarak analiz edilecektir. Sonuç olarak DD nin uçucu antioksidan içeriği ve mineral komposizyonu belirlenerek antioksidan etkinlik gösterebileceği potansiyel belirlenecektir.
dc.identifierKÜ-HIZDES/2023-2/18
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/34392
dc.titleAyçiçeği Yağı Rafinasyon Atığı Olan Deodorize Distilatının Antioksidan Potansiyelinin Araştırması
dspace.entity.typeProject
project.endDate8.09.2024
project.investigatorDoç. Dr. Osman Sabri Kesbiç
project.startDate8.03.2024
project.typeKÜ-HIZDES

Files