Research Project:
Sarımsak Soyma Makinası Prototipi Geliştirilmesi

dc.contributorDr.Arif GÖK
dc.contributor.authorÜNAL, Hüseyin Güran
dc.date.accessioned2024-01-28T21:44:24Z
dc.date.available2024-01-28T21:44:24Z
dc.description.abstractKastamonu sarımsağı dünyaca tanınmıştır. Gerek keskin aroması gerek uzun depolama süresi bakımından diğer sarımsaklardan üstündür. Türkiye’de üretilen sarımsağın yaklaşık %20 si Kastamonu’da üretilmektedir. Kastamonu’ya yaklaşık 100.000.000 TL lik ekonomik katkı sağlamaktadır. Katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülerek pazarlanması için kabuklarının soyularak işlenmesi gerekmektedir. Gıda endüstrisinde başta sucuk-pastırma-turşu sektörlerinde de soyulmuş sarımsağa ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çalışma ile sarımsak soyma makinası prototipi geliştirilecektir. Anahtar Kelimeler: sarımsak, soyulmuş sarımsak
dc.identifierKÜBAP-01/2013-54
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/18292
dc.titleSarımsak Soyma Makinası Prototipi Geliştirilmesi
dspace.entity.typeProject
project.investigatorDoç. Dr. H.Güran ÜNAL
project.typeKapsamlı
relation.isPersonOfProjectaa7da550-909d-4334-b6de-4c72c8bf54bc
relation.isPersonOfProject.latestForDiscoveryaa7da550-909d-4334-b6de-4c72c8bf54bc

Files