Research Project:
Sarımsak Soyma Makinası Prototipi Geliştirilmesi

Placeholder

Organizational Units

Program

KU Authors

KU-Authors

Co-Authors

Advisor

Date

Language

Type

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Kastamonu sarımsağı dünyaca tanınmıştır. Gerek keskin aroması gerek uzun depolama süresi bakımından diğer sarımsaklardan üstündür. Türkiye’de üretilen sarımsağın yaklaşık %20 si Kastamonu’da üretilmektedir. Kastamonu’ya yaklaşık 100.000.000 TL lik ekonomik katkı sağlamaktadır. Katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülerek pazarlanması için kabuklarının soyularak işlenmesi gerekmektedir. Gıda endüstrisinde başta sucuk-pastırma-turşu sektörlerinde de soyulmuş sarımsağa ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çalışma ile sarımsak soyma makinası prototipi geliştirilecektir. Anahtar Kelimeler: sarımsak, soyulmuş sarımsak

Description

Source:

Publisher:

Keywords:

Keywords

Citation

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

2

Views

0

Downloads


Sustainable Development Goals