Research Project: Sarımsak Soyma Makinası Prototipi Geliştirilmesi
Program
KU Authors
KU-Authors
Co-Authors
Authors
Advisor
Date
Language
Type
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
Kastamonu sarımsağı dünyaca tanınmıştır. Gerek keskin aroması gerek uzun depolama süresi bakımından diğer sarımsaklardan üstündür. Türkiye’de üretilen sarımsağın yaklaşık %20 si Kastamonu’da üretilmektedir. Kastamonu’ya yaklaşık 100.000.000 TL lik ekonomik katkı sağlamaktadır. Katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülerek pazarlanması için kabuklarının soyularak işlenmesi gerekmektedir. Gıda endüstrisinde başta sucuk-pastırma-turşu sektörlerinde de soyulmuş sarımsağa ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çalışma ile sarımsak soyma makinası prototipi geliştirilecektir.
Anahtar Kelimeler: sarımsak, soyulmuş sarımsak
