Mobil Teknolojilerin Mevcut Kullanımlarına Yönelik Görüşler ile Öğretim Amaçlı Kullanımlarına Yönelik Yönelimler Arasındaki İlişki.

Mobil teknolojilerin öğretim amaçlı kullanımı ile ilgili olan araştırmalarda, bu tür öğrenme ortamlarını oluşturacak olan öğretmenlerin önemli rolleri olduğu ve bu konudaki düşüncelerinin mobil cihazların öğrenme ortamlarına entegrasyonunda değerli görüldüğü ortaya konulmuştur. Bu kapsamda bilişim teknolojileri öğretmenlerinin mobil cihazlar ile ilgili düşünceleri ve bu cihazları kullanım durumları, bu cihazların öğretim amaçlı kullanılabilirliği ve okullara entegrasyonunun kolaylaşması açısından önemlidir. Bu doğrultuda bu araştırma “Öğretmen adaylarının mobil teknolojileri mevcut kullanım durumları ile öğretmen oldukları zaman kullanma yönelimleri arasındaki ilişki nedir?" problemi üzerinde yoğunlaşmaktadır. Çalışmada veriler Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi bölümü 3. ve 4. Sınıfta okuyan 112 öğrenciye uygulanan anketlerle toplanmıştır. Elde edilen veriler analiz edildiğinde, mobil teknolojilerin mevcut kullanım durumları ile öğretim amaçlı kullanım durumları arasında ve mevcut kullanım durumları ile gelecekteki kullanım niyetleri arasında pozitif yönde güçlü bir ilişki olduğu ortaya çıkmıştır. Buradaki mevcut kullanım, gelecekteki kullanım veya mevcut kullanım, öğretim amaçlı kullanım ilişkileri teknoloji kabul modelindeki bileşenler çerçevesinde açıklanabilmektedir.

2012

XI. International Computer & Instructional Technologies Symposiun. Gaziantep, Türkiye.

Mobil Teknolojiler, Teknoloji Kabul Modeli(TKM), Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri