Research Project:
Kastamonu Ballarının Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

dc.contributorDr. Öğr. Üyesi Alper Güngören
dc.contributor.authorAKKEMİK, Yasin
dc.date.accessioned2024-01-28T21:47:01Z
dc.date.available2024-01-28T21:47:01Z
dc.description.abstractBal, insanlık tarihi kadar eski olmakla birlikte, tarih boyunca sadece beslenme amacı ile değil bunun yanında tıbbi amaç ile de insanlığa hizmet etmiş bir gıda ürünüdür. Son yıllarda meydana gelen teknolojik gelişmeler ile bileşimi üzerine yapılan çalışmalar artmış ve her çalışmayla balın bilinmeyen bir yönü daha ortaya çıkmaya başlamıştır. Kaynağına bağlı olmakla birlikte ballar, salgı balı ve çiçek balı olarak ikiye ayrılmaktadır. Arı ırkı ve koloni hareketliliği, kaynağın yoğunluğu ve coğrafi özelliklerdeki farklılıklar bal oluşumunu etkileyen en önemli iç ve dış faktörlerdir. Özellikle çevresel etkiler ve yetiştiricilik teknikleri, bal ve bal gibi arıcılık ürünlerinin gıda güvenliği seviyesini etkilemektedir. Yapılacak bu çalışmada Kastamonu ballarına (çiçek, kestane, çam) ait 20 adet örneğin fizikokimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinin yapılarak ilgili kodekslere uygunluğunun araştırması ve Halk Sağlığı yönünden değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.
dc.identifierKÜ-HIZDES/2023-58
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/18921
dc.titleKastamonu Ballarının Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
dspace.entity.typeProject
project.investigatorDr. Öğr. Üyesi YASİN AKKEMİK
project.typeKÜ-HIZDES
relation.isPersonOfProject909867cf-9212-48ce-8703-6abb727e6087
relation.isPersonOfProject.latestForDiscovery909867cf-9212-48ce-8703-6abb727e6087

Files