Research Project:
Kastamonu Ballarının Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

Placeholder

Organizational Units

Program

KU Authors

KU-Authors

Co-Authors

Advisor

Date

Language

Type

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Bal, insanlık tarihi kadar eski olmakla birlikte, tarih boyunca sadece beslenme amacı ile değil bunun yanında tıbbi amaç ile de insanlığa hizmet etmiş bir gıda ürünüdür. Son yıllarda meydana gelen teknolojik gelişmeler ile bileşimi üzerine yapılan çalışmalar artmış ve her çalışmayla balın bilinmeyen bir yönü daha ortaya çıkmaya başlamıştır. Kaynağına bağlı olmakla birlikte ballar, salgı balı ve çiçek balı olarak ikiye ayrılmaktadır. Arı ırkı ve koloni hareketliliği, kaynağın yoğunluğu ve coğrafi özelliklerdeki farklılıklar bal oluşumunu etkileyen en önemli iç ve dış faktörlerdir. Özellikle çevresel etkiler ve yetiştiricilik teknikleri, bal ve bal gibi arıcılık ürünlerinin gıda güvenliği seviyesini etkilemektedir. Yapılacak bu çalışmada Kastamonu ballarına (çiçek, kestane, çam) ait 20 adet örneğin fizikokimyasal ve mikrobiyolojik analizlerinin yapılarak ilgili kodekslere uygunluğunun araştırması ve Halk Sağlığı yönünden değerlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Description

Source:

Publisher:

Keywords:

Keywords

Citation

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

2

Views

0

Downloads


Sustainable Development Goals