Research Project:
TÜRKİYE’DE TÜKETİLEN GAZLI İÇECEKLERDEKİ RADON KONSANTRASYONUNUN BELİRLENMESİ

dc.contributorFen Fakültesi Dekanlığı
dc.date.accessioned2025-06-15T21:53:42Z
dc.descriptionFen Bilimleri
dc.description.abstractGazlı alkolsüz içecek, gaz halindeki karbondioksit içeren ve A.B.D.’de genellikle gazoz olarak adlandırılan köpüklü içecektir. Gazlı alkolsüz içecekler tatlandırıcı, yenilebilen asitler, doğal veya yapay aromalar ve karbondioksit gazı içermektedirler. İnsan sağlığına olumsuz etkileri bilinmekte olan gazlı içeceklerin içerdiği radon konsantrasyonlarının belirlenmesine yönelik literatürde yapılmış olan çalışmalar bulunmamaktadır. Bu çalışmada Türkiye’de farklı markalar altında satışı yapılan gazlı içeceklerin içerisindeki doğal radyoaktif bir gaz olan radonun konsantrasyonları belirlenecektir.
dc.identifierKÜ-HIZDES/2023-2/39
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/34413
dc.titleTÜRKİYE’DE TÜKETİLEN GAZLI İÇECEKLERDEKİ RADON KONSANTRASYONUNUN BELİRLENMESİ
dspace.entity.typeProject
project.endDate8.09.2024
project.investigatorProf. Dr. Şeref Turhan
project.startDate8.03.2024
project.typeKÜ-HIZDES

Files