Research Project:
Köfte Üretiminde Kinoa Unu Kullanımı

dc.contributorMühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanlığı
dc.date.accessioned2025-06-15T21:53:41Z
dc.descriptionFen Bilimleri
dc.description.abstractBu projede köfte üretiminde galeta unu yerine farklı oranlarda kinoa unu kullanılması amaçlanmaktadır. Üretim sonunda ürün fenolik bileşikler yönünden test edilecektir. Köfte üretiminde kullanılan galeta unu çeşitli sağlık problemlerine sebep olabilmekte ve özellikle çölyak hastalarının bu ürünü tüketememesine neden olmaktadır. Kinoa ununun bu ürünün üretimine dahil edilmesi ile hem bu problemler ortadan kaldırılacak hem de ürüne fonksiyonel özellik kazandırılacaktır. Hindi etinden üretilen köfte üretimine kinoa unu katılmasına yönelik herhangi bir çalışmaya literatürde rastlanılmamıştır. Diğer taraftan kinoa unu katılan herhangi bir köftenin fenolik bileşik içeriğine de bakılmamıştır. Köfte üretimine kinoa unu katılması ile ürün daha sağlıklı hale gelecek ve özellikle çölyak hastaları gibi hassas gruplarda bu ürünü rahatlıkla tüketecektir.
dc.identifierKÜ-HIZDES/2023-2/30
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/34404
dc.titleKöfte Üretiminde Kinoa Unu Kullanımı
dspace.entity.typeProject
project.endDate8.09.2024
project.investigatorDr. Öğr. Üyesi Fatma Yağmur Hazar Suncak
project.startDate8.03.2024
project.typeKÜ-HIZDES

Files