Research Project:
Köfte Üretiminde Kinoa Unu Kullanımı

Placeholder

Organizational Units

Program

KU Authors

KU-Authors

Co-Authors

Authors

Advisor

Date

Language

Type

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Bu projede köfte üretiminde galeta unu yerine farklı oranlarda kinoa unu kullanılması amaçlanmaktadır. Üretim sonunda ürün fenolik bileşikler yönünden test edilecektir. Köfte üretiminde kullanılan galeta unu çeşitli sağlık problemlerine sebep olabilmekte ve özellikle çölyak hastalarının bu ürünü tüketememesine neden olmaktadır. Kinoa ununun bu ürünün üretimine dahil edilmesi ile hem bu problemler ortadan kaldırılacak hem de ürüne fonksiyonel özellik kazandırılacaktır. Hindi etinden üretilen köfte üretimine kinoa unu katılmasına yönelik herhangi bir çalışmaya literatürde rastlanılmamıştır. Diğer taraftan kinoa unu katılan herhangi bir köftenin fenolik bileşik içeriğine de bakılmamıştır. Köfte üretimine kinoa unu katılması ile ürün daha sağlıklı hale gelecek ve özellikle çölyak hastaları gibi hassas gruplarda bu ürünü rahatlıkla tüketecektir.

Description

Fen Bilimleri

Source:

Publisher:

Keywords:

Keywords

Citation

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

0

Views

0

Downloads


Sustainable Development Goals