Research Project:
Taşköprü Sarımsağının (Alliumj Sativum L.) Verimi, Morfolojisi, Kalitesi Ve Mineral İçeriği Üzerinde Organik Gübre Leonardit Ve Kimyasal Gübre Npk Uygulamasının Etkileri

dc.contributorProf. Dr.Sezgin AYAN, Arş. Gör. İnci SEVİNÇ KRAVKAZ,Ziraat Müh.Sinem KELEN, Arş. Gör. Gamze SAVACI
dc.date.accessioned2024-01-28T21:44:26Z
dc.date.available2024-01-28T21:44:26Z
dc.description.abstractTaşköprü sarımsağının Allium sativum L.) morfoloji, verim ve kalite özellikleri üzerinde organik leonardit gübresinin, kimyasal NPK gübresinin ve bunların farklı dozlardaki karışımı uygulamalarının etkileri arazi deneyleriyle ortaya konulmaya çalışılacaktır. Arazi gübre denemeleri 20 x 20 = 400 m2’lik parsellerde gerçekleştirilecektir. Üç tekrarlı ve 8 farklı uygulama ve iki farklı çalışma alanı olmak üzere alınacak deneme parseli sayısı 48 adet olacaktır. Yapılacak uygulamalar, kontrol (K= gübre uygulaması yok), 3 farklı dozda leonardit (her bir deneme sahası için L1= 8; L2= 20 ve L3= 28 kg), NPK kimyasal gübre (KG) (8 kg N + 10 kg K2O + 4 kg P2O5) ve leonardit + kimyasal gübre (L1KG, L2KG ve L3KG) şeklinde olacaktır. Büyüyen sarımsağın yumrusunun bazı mineral ve teknolojik özellikleri belirlenecektir. Yumruların içerdiği örneğin ham protein, ham yağ, ham lift, kül ve mineraller örneğin K, P, Mg, N, Ca, Se vb. konsantrasyonları için analiz edilecektir. Sarımsağın teknolojik özellikleri örneğin bütün sarımsağın çapı, kütlesi, diş sayısı, uzunluğu, genişliği, sertliği vb. ayrıca ölçülecektir. Anahtar Kelimeler: Allium sativum, Taşköprü sarımsağı, NPK kimyasal gübre, leonardit organik gübre,
dc.identifierKÜBAP-01/2013-64
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/18301
dc.titleTaşköprü Sarımsağının (Alliumj Sativum L.) Verimi, Morfolojisi, Kalitesi Ve Mineral İçeriği Üzerinde Organik Gübre Leonardit Ve Kimyasal Gübre Npk Uygulamasının Etkileri
dspace.entity.typeProject
project.investigatorProf. Dr. Temel SARIYILDIZ
project.typeKapsamlı

Files