Research Project: Köfte Üretiminde Safran Kullanımının Ürünün Fenolik Bileşikleri Ve Mineral Maddeleri Üzerine Etkileri
Program
KU Authors
KU-Authors
Co-Authors
Authors
Advisor
Date
Language
Type
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
Safran fenolik bileşiklerce zengin bir baharattır. İçerdiği fenolik bileşikler sayesinde antioksidan ve
antimikrobiyal olarak etki etmektedir. Köfte ise yağ oranı yüksek lipid oksidasyonuna hassas bir
üründür. Bu nedenle köfte üretimine safran ilave edilmesi ile lipit oksidasyonunun sınırlandırılacağı
düşünülmektedir. Diğer taraftan safran zengin mineral içeriğine sahiptir. Dolayısı ile köfte üretimine
safranın dahil edilmesi ile bu ürünün de mineral madde içeriği de zenginleşecektir. Tüm bu etkilerin
bilimsel verilerle ortaya konması için köfte üretimine %0-kontrol, 0,25, 0,50 ve 1 oranında safran
ilave edilecek ve son üründe mineral madde ile fenolik bileşik analizi gerçekleştirilecektir.
