Research Project:
SİLİSYUM VE SİSTEİN UYGULAMALARININ TAŞKÖPRÜ SARIMSAĞINDA MİNERAL İÇERİK ÜZERİNE ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ

Placeholder

Organizational Units

Program

KU Authors

KU-Authors

Co-Authors

Authors

Advisor

Date

Language

Type

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Taşköprü sarımsağı, sülfür bileşenleri, flavonlar, vitaminler, mineraller, karotenoitler ve enzimler gibi birçok biyoaktif bileşenleri içermektedir. Sarımsak, yüksek besin değeri nedeniyle dünyanın her yerinde çiğ ve pişmiş olarak tüketilmektedir. Bu çalışmanın amacı, açık arazide yetiştirilmiş Taşköprü sarımsağına yapraktan silisyum ve sistein uygulamalarının element miktarı üzerine etkilerini araştırmaktır. Bu amaçla 5 Mart 2023 tarihinde Taşköprü Uzunkavak köyüne bağlı arazide sarımsak örnekleri ekilmiştir. Fideler 4-5 yapraklı safhada iken saf suda çözündürülmüş amino asitler bir püskürtücü aracılığı ile yapraklara uygulanmıştır. Uygulamalar haftada iki kez olmak üzere 4 hafta süresince yapılmıştır. Temmuz ayının ikinci haftasında hasat edilen sarımsak örnekleri arazide 10 gün bekletildikten sonra Biyoloji Bölümüne ait numune odasına getirilmiştir. 100 °C etüvde kurutulan örnekler laboartuvar blenderi ile toz haline getirilmiştir. Bu örneklerde mineral analizerin ölçümleri yapılacak ve uygulamaların sarımsak örneklerinde mineral içerik üzerine etkileri ortaya konulacaktır.

Description

Fen Bilimleri

Source:

Publisher:

Keywords:

Keywords

Citation

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

4

Views

0

Downloads


Sustainable Development Goals