Research Project: Kastamonuda Yetişen Bazı Salix (Söğüt) Ve Populus (Kavak) Türlerinin Polen Protein Profillerinin Belirlenmesi
dc.contributor | Prof. Dr.Nur Münevver PINAR, Yrd. Doç. Dr. Ergin Murat ALTUNER, Yrd. Doç. Dr. Cemil İŞLEK | |
dc.contributor.author | Çeter, Talip | |
dc.date.accessioned | 2024-01-28T21:44:12Z | |
dc.date.available | 2024-01-28T21:44:12Z | |
dc.description.abstract | Tohumlu Bitkiler üremeyi gerçekleştirmek ve nesillerini devam ettirmek için polen adını verdiğimiz erkek üreme hücrelerini oluşturup çeşitli vasıtalarla dişi organın üzerine taşınmasını sağlarlar. Tozlaşma adını verdiğimiz bu durumun gerçekleşmesi için bitkiler bol miktarda polen üretirler. Özellikle rüzgarla tozlaşan bitkiler döllenme şansını arttırmak için milyarlarca poleni atmosfere salmaktadır. Polenler yüksek orandaki karbonhidrat ve protein içerikleri nedeniyle özellikle atopik bireylerde Astım ve Alerji gibi önemli rahatsızlıklara neden olmaktadır. Atmosferdeki polen miktarı ve sezonlarının yanı sıra türlerin polen protein profillerinin bilinmesi önem arz etmektedir. Bu sebeple çalışmamızda Şehir merkezi ve kültür alanlarında da yetiştirilen ve rüzgarla tozlaştıklarından bol miktarda atmosfere polen salan Salix ve Populus türlerinin polen protein profileri Elektroforetik yöntemle çalışılacaktır. Kastamonu Şehir merkezi ve yakın çevresindeki alanlarda yetişen Salix ve Populus türlerinin polen protein profilleri belirlenerek bir biri ile karşılaştırılacaktır. Anahtar Kelimeler: polen protein, Salix, Populus, Elektroforez, Kastamonu | |
dc.identifier | KÜBAP-01/2012-33 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12597/18225 | |
dc.title | Kastamonuda Yetişen Bazı Salix (Söğüt) Ve Populus (Kavak) Türlerinin Polen Protein Profillerinin Belirlenmesi | |
dspace.entity.type | Project | |
project.investigator | Doç. Dr. Talip ÇETER | |
project.type | Kapsamlı | |
relation.isPersonOfProject | fa1de9bc-acf6-4024-a3d7-2ff7eca040c0 | |
relation.isPersonOfProject.latestForDiscovery | fa1de9bc-acf6-4024-a3d7-2ff7eca040c0 |