Research Project:
Bazı Halofilik Mikroorganizmaların Yonca (Medicago Sativa) 'Da İyileştirici Etkisinin Mikro Ve Makro Elementler Kullanılarak Analizi

dc.contributor.authorKAYNAR, Dilara
dc.date.accessioned2024-01-28T21:46:49Z
dc.date.available2024-01-28T21:46:49Z
dc.description.abstractKurak ve yarı kurak alanlarda toprak tuzluluğu bitki gelişmesini etkileyen önemli stres faktörlerinden biridir. Özellikle son yıllarda artan küresel ısınmadan dolayı yağışların azalması ile evaporasyon ve transpirasyon olaylarının artması sonucu topraktaki tuzluluk oranı önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Tuzlu şartlara uyum sağlayarak bitkinin dayanıklılığını artıracak bakterilerin mikrobiyal gübre olarak kullanımı gibi çevre ile dost yeni uygulamaların kullanılması sürdürülebilir tarım açısından önem arz etmektedir. Yonca tuzluluğa orta derecede dayanabilen, protein oranı yü ksek, kolay adaptasyon yeteneğ inden dolayı dü nyada pek çok ü lkede ekim nö beti sistemlerinde ve mera tesislerinde oldukç a fazla kullanılan besin değeri yüksek olan baklagil yem bitkilerindendir. Yapılacak olan çalışmada; tuzlu ortamlardan izole edilen 3 halofilik bakteri türü; Salicola marasensis, Halobacillus trueperi ve Salinicoccus amylolyticus ile 3 halofilik arke türü; Haloarcula japonica, Halorubrum californiense, ve Haloterrigena thermotolerans mikroorganizmalarının Yonca (Medicago sativa) da tuzluluk stresinde bitki makro ve mikro element düzeyleri üzerine iyileştirici etkilerinin belirlenmesi hedeflenmiştir.
dc.identifierKÜ-HIZDES/2023-29
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12597/18892
dc.titleBazı Halofilik Mikroorganizmaların Yonca (Medicago Sativa) 'Da İyileştirici Etkisinin Mikro Ve Makro Elementler Kullanılarak Analizi
dspace.entity.typeProject
project.investigatorÖğr. Gör. Dr. DİLARA KAYNAR
project.typeKÜ-HIZDES
relation.isPersonOfProject87961a70-5e3e-403d-a0d2-eec62652c901
relation.isPersonOfProject.latestForDiscovery87961a70-5e3e-403d-a0d2-eec62652c901

Files