İŞGÖRENLERİN ÇALIŞMA YAŞAM KALİTESİ ALGISI VE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK İLİŞKİSİ: ELAZIĞ İLİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI ÖRNEK UYGULAMASI - Ayden, Cem; Gündoğdu, Gülşen (Firat Universitesi, 2020)
Bu çalışmanın amacı işgörenlerin çalışma yaşam kalitesi algılarının örgütsel bağlılıklarıyla olan ilişkisinin incelenmesidir. İşgörenlerin çalışma yaşam kalitesi algılarının örgüte olan bağlılığıyla herhangi bir ilişkisi var mı sorunsalı araştırmamızda merak uyandırmıştır. Bu amaçla Elazığ ili sağlık çalışanları üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Araştırmada veri elde etme yöntemi olarak anket kullanılmıştır. Bulgular sonucu araştırmaya katılan sağlık çalışanlarının, çalışma yaşam kalitesi algıları ile örgütsel bağlılıkları arasında anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir.
Keywords: Çalışma yaşam kalitesi; örgütsel bağlılık; sağlık sektörü