Conformable Diferensiyel Denklemlerin Genelleştirilmiş Kudryashov Yöntemiyle Tam Çözümleri - Akbulut, Arzu; Kaplan, Melike (SDU Journal of Natural and Applied Sciences, 2021)
Lineer olmayan conformable diferensiyel denklemler matematiksel fizikte önemli bir yere sahiptir. Bu denklemlerin tam çözümlerinin elde edilmesi, son yıllarda oldukça ilgi çeken bir çalışma alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu makalede, conformable üçüncü mertebeden modifiye KdV denklemi ve conformable Boussinesq denkleminin tam çözümleri genelleştirilmiş Kudryashov yöntemi kullanılarak bulunmuştur. Bu yöntem, lineer olmayan conformable denklemlerin tam çözümlerini elde etmede kullanılan etkili bir yöntemdir. Bu çalışmadaki bütün hesaplamalar Maple paket programı kullanılarak yapılmış ve elde edilen çözümler denklemlerde yerine konularak doğruluğu teyit edilmiştir. Ayrıca elde edilen çözümlerin grafiklerine de yer verilmiştir. Elde edilen çözümler, matematiksel fizik ve mühendislik alanlarında önemli kullanım alanlarına sahip olma potansiyeline sahiptirler.