Üç Boyutlu Yazıcıda Üretilen Parçaların Silikon Kalıplama Yöntemiyle Çoğaltılması İşleminde Silikonmaster Kalıplarının Optimizasyonu - KARTAL, Fuat (My University, 2024)
Bu çalışmada, üç boyutlu yazıcıda üretilecek parçaların mastar kalıplarının tasarım optimizasyonunu kapsamaktadır. silikon kalıplama işleminde gelişi güzel hazırlanan kalıplarda gereğinden fazla silikon kullanıldığı tespit edilmiştir. bu çalışma kapsamında kullanılacak olan silikonun minimuma indirilmesi hedeflenmektedir. kalıp silikonun kilogram fiyatı yapılacak olan kalıbın maliyetini artırmaktadır. bu çalışma ile oluşturulacak olan kalıbın minimum hacimle kalıplanması sağlanacaktır. literatürde bu tip bir çalışmaya rastlanmamıştır. Proje başlığı: "Üç Boyutlu Yazıcı İle Üretilmiş Parçaların Silikon Kalıplama Yöntemiyle Çoğaltılması" olan 2019 yılı bap projemizde silikon kalıplama ile üretimler yapılmıştı daha sonrasında silikon kalıbının optimize edilmesi gereği duyulmuştur. örneğin 1 kg kullanılan bir kalıbın yüzde 60 daha az hacimde kullanılarak üretilmesi hedeflenmektedir.