W-eğrilerinin karakterizasyonu - Şentürk, Tuncay Deniz (Kastamonu Üniversitesi, 2017)
Bu tezde, W-eğrilerinin karakterizasyonu verilmiştir. Tez dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde tezin önemi irdelenmiştir. İkinci bölümde, tezde kullanılan temel tanım ve kavramlar verilmiştir. Üçüncü bölümde, 3- boyutlu ve n-boyutlu Öklid uzayında Frenet eğrilikleri ile W-eğrilerinin karakterizasyonu, küre ve silindirlerin karakterizasyonu ele alınmıştır. Dördüncü bölümde, 3-boyutlu Minkowski uzayında, Frenet eğrilikleri ve W-eğrileri verilmiştir.
Characterizations of w-curves