The Economic Importance of Kastamonu Province in Turkish Forest Products Industry In Terms of Some Engineered Products - Bayram, Bahadır; Akyüz, İlker; Üçüncü, Tutku (Kastamonu University, 2015)
Bu calismada, cesitli analizler ve hesaplamalarla Kastamonu’nun Turkiye orman urunleri endustrisindeki yerinin ortaya konmasi ve ekonomik oneminin vurgulanmasi amaclanmistir. Genel olarak, Turkiye’de en cok uretilen ve kullanilan urunler arasinda olan: Kontrplak, lif levha (MDF), yonga levha ve odun bu calismada arastirmak uzere secilmistir. Ilk olarak once Turkiye’nin sonra da Kastamonu’nun durumu analiz edilmistir. Kullanilan veriler: Birlesmis Milletler Gida ve Tarim Orgutu (FAOSTAT), Turkiye Istatistik Kurumu (TUIK), Turkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) ve Turkiye Ihracatcilar Meclisi (TIM) veri tabanlarindan alinmistir. Daha kolay anlasilmasi acisindan sonuclar tablolar ve sekiller ile gosterilmistir. Sonuc bolumunde de bizlerin onerileri verilmistir
Keywords: Kastamonu; Forest Industry; Economic Situation; Export; Turkey; Forest Products; Kastamonu; Orman Endüstri; Ekonomik Durum; İhracat; Orman Ürünleri; 2. Zero hunger; 15. Life on land