Ortaokul Matematik Ve Fen Ve Teknoloji Öğretmenlerinin Öğretim Programlarına Ait Farkındalıklarının Araştırılması - İNCİKABI, Lütfi (My University, 2024)
Bu çalışmanın amacı, ortaokul matematik ve fen ve teknoloji öğretmenlerinin öğretim programlarının içeriklerine ait bilgilerini ortaya koymaktır. Betimsel doğaya sahip bu araştırma projesi, bir durum çalışması niteliğinde olup açık uçlu sorulara verilen verilerle desteklenmiştir. Çalışma grubunu Kastamonu İli merkez ortaokullarında öğretmenlik yapmakta olan öğretmenler oluşturmaktadır. Araştırmadan elde edilecek sonuçların, Türkiye eğitim politikalarında yer alan nitelikli öğretmen yetiştirme probleminin çözümüne katkıda bulunacağı düşünülmektedir.