Contribution to the Flora of Sakarat Mountain (Amasya/Turkey) - Cansaran, Arzu; Bingöl, M. Ümit; Geven, Fatmagül; Güney, Kerim; Erdoğan, Neslihan; Kaya, Ömer Faruk KAYA (My University, 2010)
Bu arastırmada, Sakarat Dağı (Amasya-Türkiye) ve çevresinin floristik özellikleri ve burada yetistiği saptanan damarlı bitki taksonlarının listesi verilmistir. Arastırma 2004-2005 yılları arasında yapılmıstır. Yöreden toplanan 2000 bitki örneğinin değerlendirilmesi ile 78 familyadan 286 cins ve 494 tür ve türaltı seviyede takson saptanmıstır. En büyük familya Astreaceae (70 tür), ikinci Fabaceae (46 tür)’dir. En büyük cinsler ise 8 türle Astragalus L. ve 7’ser türle Veronica L., Bromus L. ve Galium L.’dur. Arastırma alanında fitocoğrafik elementlerin dağılımı ise söyledir; Avrupa-Sibirya 127 (% 25.71), Đran-Turan 43 (% 8.70), Akdeniz 24 (% 4.86), genis yayılıslı veya bilinmeyen 300 (% 60.73). Arastırma alanından toplanan türlerin 40’ı (% 8.1) endemiktir.
Sakarat Dağı Florasına Katkılar (Amasya-Türkiye)
Keywords: Vascular plants, Flora, Sakarat Mountain, Amasya